Oldalak

2015. július 20., hétfő

Hasonló történetek

Kedves Olvasók!
Most szeretnék megemlíteni pár művet, melyeknek cselekménye hasonlít a híres tragédiáéhoz. 

West Side Story:
 New York West Side negyedének utcáin vívja harcát a helybéli fehér fiúkból és a Puerto Ricó-i bevándorlókból álló két banda. Az egyik táncos szórakozóhelyen találkozik egymással Tony, a Jets vezetője és a konkurens bandához tartozó csinos félvér lány, Maria. A két fiatal első pillantásra egymásba szeret. Felcsillan a remény, hogy szerelmük talán véget vet a régóta tartó gyűlölködésnek. Az összeütközés azonban elkerülhetetlen, az egyik összecsapásban Tony megöli Maria bátyját.


Trisztán és Izolda:
 Trisztán a cornwalli Márk király unokaöccse, követség élén Írországból hozza unokabátyjának feleségül a királylányt, Aranyhajú Izoldát. A hajón – tévedésből – isznak az örök szerelem italából, s ezzel megpecsételődik sorsuk: a fellángoló szenvedély ellen most már képtelenek védekezni. Titkuk napvilágra kerül, s Trisztánnak menekülnie kell. Hiába vesz feleségül egy másik leányt, a Fehérkezű Izoldát,első és egyetlen szerelméhez hű marad. Amikor újra súlyosan megsebesül, Izoldáért üzen, mert csak ő tudná meggyógyítani, mint ahogy már korábban megmentette a haláltól. Aranyhajú Izolda azonban a vihar miatt késve érkezik, Fehérkezű Izolda pedig féltékenységből félrevezeti a haldokló hőst: azt mondja, hogy a várt fehér vitorla helyett fekete vitorla lobog a hajón. E hírre Trisztán meghal, szerelmese pedig követi őt a halálba.


Alfa Rómeó és Júlia
 Vili és Júlia a szilveszteri forgatagban ismerkedik meg, de egy csók után elszakadnak egymástól. A fiú balesetet szenved, és elszakad a májvezetéke. A kórházban éppen Júlia kezeli, aki műanyag májvezetéket ültet belé. A fiatalok egymásba szeretnek, de szörnyű gyanújuk támad: Laci, a kutya, aki ugyanilyen műtéten esett át, közömbös a szukák iránt. Nagyon megijednek, de nem csak a szerelmüket, hanem a plasztikcsövet is féltik, ami Juli találmánya. A feszült helyzetre Laci szállítja a megoldást, amikor baját feledve vidáman hancúrozni kezd egy díjnyertes spániellánnyal.


Csongor és Tünde
Csongor egy kozmikussá felnagyított nap alatt végigjárja a világot. Célja a boldogság megtalálása. A csodafánál megleli a boldogságot, Tündét, de Mirigy elszakítja őket egymástól. Ekkor Csongor elindul Tündérlak keresésére. Útközben sok próbát kell kiállnia…



Levelek Júliának
 Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.


 
 Forrás: http://tudasbazis.sulinet.hu
www.port.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése